|
|
| Marchelo..... | |
| | Author | Message |
---|
Van1la Forum Admin
Број порука : 5067 Join date : 2008-09-23 Age : 29
| Subject: Marchelo..... Thu Feb 05, 2009 5:44 pm | |
| pa sta mislite o njemu postavljajte slike pesme itd. | |
| | | Van1la Forum Admin
| Subject: Re: Marchelo..... Thu Feb 05, 2009 5:46 pm | |
| Marko Selic, poznatiji kao Marcelo (roden 22. januara 1983. godine u Paracinu) je srpski rep muzicar, kolumnista i 'pisac u zaletu'.
Rad u hip-hopu zapocinje 1997. godine u Paracinu, kada je napisao i svoju prvu rep strofu, a prve ozbiljnije korake postize 1999. godine sa demo grupom "Rhyme animal", sa kojom je uspe--no nastupao po gradovima u Srbiji. Zbog zelje da zapocne solo karijeru, 2001. napu--ta grupu. Te godine snima i svoju prvu samostalnu pesmu - kojom zapocinje i njegova saradnja sa Oneya-om, tadasnjim vodecim srpskim hip-hop producentom.
Oneya je prepoznao njegov potencijal, i Marcelo je potpisao ugovor za "Bassivity music". Mixtape Bassivity izvodjaca ("Oneya: Bassivity Mixtape - prvi put") izasla je 2003. godine, u kojoj je Marcelo ucestvovao sa dve pesme. To je bila njegova prva sansa da sira publika cuje za njega i njegove pesme. Iste godine, u novembru, izasao je njegov debi album "De Facto" (Bassivity Music), koji je postao najprodavanija ploca 2003. godine [IPS lista]. To je bio i prvi posleratni album koji je ukljucivao saradnju medju novim generacijama muzickih izvodaca sa ex-Yu prostora (Edo Maajka, Elemental, Skabo, Shorty, Disciplinska komisija, Big Boss, X3M...). Album je bio pun kritika upucenih drustvu, kao i, na drugoj strani, licnih tema, ispricanim na veoma iskren i uverljiv nacin. Naisao je na prihvatanje i od strane publike, i od strane kriticara ("Marcelo srpsku sliku cini lepom dok govori koliko je ruzna" - Slobodan Vujanovic, "Vreme"), donevsi mu laskavu prestiznu titulu: glasnogovornik generacije.
Najvise prasine podiglo se oko nosece numere sa albuma - "Kuca na promaji", koja ukratko i definise Marcelov stil: veoma licna obojenost kritike politicke situacije u zemlji. U njoj prica o atentatu na bivseg premijera, Zorana Djindjica, brutalnosti policije kao i o otudjenju medju mladim ljudima u Srbiji.
Zbog stalnih nesporazuma sa izdavacem, Marcelo napusta Bassivity sredinom 2004. godine i potpisuje ugovor sa kucom "Multimedia Records" (pod licencom "Universal Music" za Srbiju i Crnu Goru) pocetkom 2005. godine.
U decembru 2005-e godine Marcelo izdaje rezultat njegovog dvogodisnjeg truda, "Puzzle Shock!" ("Multimedia Records"), sa singlovima "Sarada","Otkucaji". "Pozeriste" i "Novi Vavilon". Ovog puta Marcelo je saradivao sa Dragoljubom Markovicem, alijas Dr Dra (nekadasnji clan rock sastava "Nista Ali Logopedi", "Block Out", "X-centar"), koji je bio vise umesan u proces snimanja nego regularan producent, ucestvujuci u vokalnim delovima i svirajuci, a od gostiju se na albumu pojavljuju Sky Wikluh i Timjah (Bad Copy), Skabo, X-centar, Marko Milivojevic (ex-EKV), nadolazece mlade snage - Ministar Lingvista, DJ Raid i Flip Flop, kao i nezaobilazna diva hrvatske scene - Remi (Elemental). Marcelo je takode uradio neke producentske i aranzerske poslove. Rezultat je bio hip-hop album sa jakim rock, jazz i funk uticajima, koji je odbio nekolicinu fanova striktno orijentisanih na hip-hop, ali ujedno zadobivsi postovanje mnogih ljudi koji nisu upoznati sa tim zanrom.
Zajedno sa novim albumom dosli su i koncerti, sirom Balkana. Formirana je i ekipa zvana «Filter Crew» (Ministar Lingvista, Wikluh Sky, DJ Raid i Nensi), kao i prateca grupa "Shock! Orchestra".
Marcelo je 2006. dobio Davorin nagradu za najbolji rok/pop/hip-hop album iz Srbije, kao i nagradu TV Metropolis za najbolju pesmu godine, sto je jedinstveno priznanje za njegovo muzicko stvaralastvo. U poslednje vreme je vise okrenut svom glavnom zanimanju - pisanju. Redovni je kolumnista i novinar casopisa "Huper" i dnevne "Politike", a bio je i povremeni bloger na B92 sajtu. Pocetkom februara 2008., svetlost dana ugledao je njegov prvi roman: "Zajedno sami".
Treci studijski album, "Treca strana medalje", izasao je sredinom decembra 2008. | |
| | | Van1la Forum Admin
| Subject: Re: Marchelo..... Thu Feb 05, 2009 5:47 pm | |
| | |
| | | Van1la Forum Admin
| Tekst Pozeriste - Marchelo Refren Tebi je celi taj svet fus seres na sve i bas si kul kako da menjas bunt kad ti si taj virus, o, da
Tebi je celi taj svet fus seres na sve i bas si kul dzabe ti sav taj bunt kad ti si taj virus
A sta je put za to je potreban um ako si malouman tvoj put je samo mala gluma nesto fakat grize sistem al' to nisu politicke krize ti si taj virus
Ti si minus crna rupa nasih redova i nema promena dok korov ide protiv korova
Iz poriva sto je danas tako urbano biti urban a upravo ti si nula u prazno klizi sutra
Sve dok su revolucionari dangube i vandala sto kurcem nisu mrdnili za sve te bolje stvari
Svima nam je dens bljak svima nam je fens ljaks al' niko nema herca da nesto menja smesta
Svako besan na Mesam svako sve zna svako je cesto skenja retko trezan, pravi geto-tebra
Al' dzabe me bratimis, brate fakat nismo rodbina van wc-a ne trpim druzenje s govnima, ti si taj
Refren
Drugaciji klinci malog grada gotivna klosarijana odjednom se budis s pitanjem da l' to smisla ima danas
Dvaes i kusur dina u bulji a i dalje na klupi nista u vugli, glup kao tuki i pride se kurci
Ajd', sad objasni, deder, feget odakle ti mob, odakle ti vops odakle skejterske tike marke Globe
Mi smo, bese, radnicka deca sto imaju zavet da sjebu male bogatase time sto imaju pamet
Oni su fensi-govnari jer im je tatko punog dzepa oni su gotovni a mi za svoje gulimo dupeta
Sad te nije sramota da seres o promeni sveta kad funjorski zivis ko oni od tudjeg budzeta
Ti ces da mi doneses novi svet, bre picka ti materina uzmi, radi nesto, slepce nije te stid pred matorima
Nemas ti problem cim dajes sebi tol'ko oduska ja radije biram pokusaj makar ispao pipusaj, kapis
Refren
A kad vise nisu znali sta ce uleteo plan B uclanili se u omladinu te i te stranke
Sad lepe plakate da narod primi na znanje da bice nam bolje ako damo im zvanje
Od naseg poreza prave banket dobijes flajer gde pamet dele ti mazge sto nikad nista ne rade
Jer to su naucili od svoje tetke bivseg hipika da bune se, a da ne zuljaju svoje dupe nikada
Nista bolji od pink likova samo drukciji stajling drukcijeg muzickog ukusa uz malo izmisljenog prkosa
Nista iza sebe sem dara da se kureta vise mi je simpa dizel barem je iskren retard
A da li biste ikad verovali u reci pesme moje da vam u intervjuima zvucim poput Viki, Miki, Stoje
Da sam nepismen ko majmun bezprizoran poput proliva da sam isti kao oni zar bih bio pobuna
Hoces protiv njih onda budi bolji od njih hoces stvarno protiv njih ne pucaj kapislama na njih
Drugari splavari, splavuse i sav cirkus krivi nisu ako je rock'n'roll mrtav pricamo o samoubistvu
Ti si taj virus, o, da (2x)
Refren | |
| | | Van1la Forum Admin
| | |
| | | Van1la Forum Admin
| Subject: Re: Marchelo..... Thu Feb 05, 2009 5:49 pm | |
| Marchelo Kuca na promaji
Ne gledam vremensku prognozu unapred znam da bice ruzna rast'o sam u koprivama pa nisam postao ruzan stvarnost tuzna i danas emituje uzivo, uzas metez i guzva, zivot k'o nuzda sto nista ne pruza
Sipi jos koju da se zguzvam ogledala se gnusam dvaes' godina tu sam i skroz sam kao usran ma znam ja ustav zato cu sad svoje da kazem glasno na to bese jos imam prava
E bas krasno, eno ga onaj reper sto sere kazu u glas, to je ta omladina na drogama pa takvi smo zbog vas stekam se za has, zivim ko pas a vlast moze da cedi mast i boli ih kurac za nas
Promenili ste krupne zverke al� su ostale sitne gnjide pride lopovi svetske lige sto ne brinu nase brige, ljige standardno ne jebu dno drustvene piramide, ne ide znam da ne vide
Taman smo se satro smirili a ono nova afera roknuse premijera narod u cudu zvera, alal vera u glavnom gradu po lepom danu, coveka na stakama a gde su bili momci u plavim jaknama
E vidis oni su tad imali pametnijeg posla da startuju mene jer nosim kapuljacu preko kape a nikad ni jednog pravog krimosa da cape, cave a sad kao akcija k'o fol hapsi se Legija
Udavite se bre svi u govna jebo vas Legija sta je do sad cekala Srbija epidemija orgija nas ubija i sve je kvazi, satro, nadri niko nikoga ne bodri, dani modri retko dobri, svi sa glavom u torbi, odbij
Nisam ni ja vise onaj od nekada plasim se ljudi, raskida prekida, prekih pogleda srecu ponekad vidim preko dvogleda, srce od leda od prijava do poraza nema izlaza
Ref. 2x I sada znam da nema nas mene je sram Srbija, kuca na promaji i znam, java je san ostajes sam Srbija, kuca na promaji
Majko Srbijo, obrisi suze i oprosti kosti i ljudske pakosti svirace tebi opet oda radosti dajem ti rec neces mi vise gledati gadosti kada ljudi shvate
Kad se vrsnjaci iz inostranstva vrate nazad na onaj zivot vedar sa svih strana vraticu Vanji kintu sto sam zajmio pre dva metra dana kupicu novo srce
Jer je ovo prepuno rana iz starih dana dosta rata i krvavih megdana za kevu od mene barem dve zene da je u poslu odmene da mi ne vene kao do sad radeci sama u obe smene
Za matorog cek pa nek mu krene nek mu svaka misao zauvek s dugova skrene a one picke iz SAD-a nek opet gadjaju raketom to nece da srusi moj mali svet
U glavi pod kacketom i kunem se pred svetom nece nas vise smatrati metom rupom, getom prosli sito i reseto dosta je
Ref. 2x
Open your eyes and think first open your eyes
I sada znam da nema nas mene je sram open your eyes i znam, java je san ostajes sam open your eyes
I sada znam da nema nas mene je sram open your eyes i znam, java je san ostajes sam Srbija - kuca na promaji
Open your eyes and think first open your eyes | |
| | | Van1la Forum Admin
| Subject: Re: Marchelo..... Thu Feb 05, 2009 5:50 pm | |
| | |
| | | $...NeNa ReBeL...$
Број порука : 169 Join date : 2009-01-14 Age : 29 Локација : in my world....peace & lowe...with my lowe...and people who I lowe....the world is mine.... Humor : xaxa....xexe...lol...xD
| Subject: Re: Marchelo..... Sat Feb 07, 2009 12:45 am | |
| super....a jel neko citao njegowu knjigu zajedno sami.....ja imam ali nisam je josh citala.... | |
| | | _*_ LuDiCxXa LoS A _*_
Број порука : 208 Join date : 2009-04-16
| Subject: Re: Marchelo..... Fri Apr 17, 2009 3:25 pm | |
| - $...NeNa ReBeL...$ wrote:
- super....a jel neko citao njegowu knjigu zajedno sami.....ja imam ali nisam je josh citala....
ja nisam..... | |
| | | x×x...ρяίηcεs αηηү...x×x Forum Admin
Број порука : 8885 Join date : 2008-10-25 Age : 29 Локација : VeRoVaLa SaM nJeMu,A oD nJeGa SaM nAuCiLa Da NiKoMe Ne TrEbA vErOvAtI... Humor : be happy
| Subject: Re: Marchelo..... Fri Apr 17, 2009 4:16 pm | |
| - _*_ LuDiCxXa LoS A _*_ wrote:
- $...NeNa ReBeL...$ wrote:
- super....a jel neko citao njegowu knjigu zajedno sami.....ja imam ali nisam je josh citala....
ja nisam..... NI JA NISAM | |
| | | Van1la Forum Admin
| Subject: Re: Marchelo..... Sun May 03, 2009 10:22 am | |
| - any girl wrote:
- _*_ LuDiCxXa LoS A _*_ wrote:
- $...NeNa ReBeL...$ wrote:
ja nisam..... NI JA NISAM | |
| | | x×x...ρяίηcεs αηηү...x×x Forum Admin
Број порука : 8885 Join date : 2008-10-25 Age : 29 Локација : VeRoVaLa SaM nJeMu,A oD nJeGa SaM nAuCiLa Da NiKoMe Ne TrEbA vErOvAtI... Humor : be happy
| Subject: Re: Marchelo..... Sun May 03, 2009 1:18 pm | |
| | |
| | | ♥ηιηa♥
Број порука : 1579 Join date : 2008-10-12
| Subject: Re: Marchelo..... Sat May 23, 2009 1:07 pm | |
| | |
| | | -NeX CzV- Forum Admin
Број порука : 2010 Join date : 2008-10-02 Age : 31 Локација : u ananasu na dnu moraa Job/hobbies : kopam bunareve Humor : ^^
| Subject: Re: Marchelo..... Sun May 31, 2009 6:08 pm | |
| - xXMiLeYXx wrote:
- XD NIKO NIJE
| |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Marchelo..... | |
| |
| | | | Marchelo..... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum